Filtrový kit obsahuje filtry: ND Grad + 121L + 121M + 121S
Cena: | 3 040 Kč s DPH |
Kategorie: | L (Z) - Kity filtrové |
Kód: | COK-U3H0-25 |
EAN: | 3611531500869 |
Výrobce: | Cokin |
Dodání: | 3 dny |
Porovnat produkt |
Sada ND GRAD+
Kód produktu: U3H0-25
Tato sada filtrů s neutrální hustotou řady Cokin Z-Pro obsahuje tři filtry, které lze použít jednotlivě nebo v různých kombinacích ke zlepšení výsledků fotografování krajiny tím, že zabrání přeexponování ve specifických oblastech obrazu, jako je jasná obloha, a zároveň umožní normální, nedotčenou správnou expozici v ostatních oblastech obrazu.
Sada filtrů obsahuje filtry neutrální hustoty 100 x 150 mm se stupnicí, které snižují množství světla vstupujícího do objektivu až o jednu, dvě nebo tři clony. Jedno a dvoustupňové odstupňované filtru neutrální hustoty navíc obsahuje linii přechodu mezi jejich barevnými a nebarevnými - čistými oblastmi s tvrdými přechody, zatímco třístupňový filtr neutrální hustoty má linii přechodu s měkkým přechodem.
Půlený filtr neutrální hustoty s pevnou hranou přechodu je užitečný pro obrazy, které obsahují definované horizontální linie v obraze, zatímco odstupňovaný filtr neutrální hustoty s přechodem měkkým je schopen ztmavit oblohu a minimalizovat jeho účinek v popředí. Měkká linie přechodu je obzvláště užitečná, když je přechod mezi oblohou a popředím neurčitý, například obrázky s mlhou nebo vrcholky stromů. Společně tyto filtry poskytují univerzální řešení pro různé světelné podmínky při horizontálních liniích v obraze.
Aby bylo možné tyto filtry umístit před objektiv, obsahuje tato sada držák filtru pro obdélníkové filtry o šířce 100 mm a tloušťce 1,6 mm. Pro připojení držáku filtru k filtrovému závitu objektivu je nutný samostatně dostupný kroužek adaptéru objektivu řady Cokin Z-Pro. Pro čištění a údržbu každého filtru, který je vyroben z odolné optické pryskyřice (CR39) a měří 1,6 mm, je součástí dodávky také hadřík z mikrovlákna.
Specifikace filtrů | |
Výrobce: | Cokin |
Systém: | Systémová řada L (Z) |
Materiál: | Pryskyřice |